Als er een iemand weet hoe het er bij MGciviel aan toe gaat, dan is het Frouke Wiersma wel. Als adviseur Contractmanagement & Aanbestedingen (EMVI) is Frouke inmiddels ruim 5 jaar werkzaam bij MGCiviel, begonnen in het Crystallic in Leeuwarden en vervolgens meeverhuisd naar huidige standplaats Joure. Van toetscoördinatie, het schrijven van EMVI-plannen, tot contractadviseur, Frouke is van alle markten thuis. 

 

‘Ik heb MGCiviel zien groeien van jong dynamisch, naar professioneel adviesbureau. Zelf ben ik daarin meegegroeid. Ik heb de afgelopen jaren veel geleerd waarin ik aan diverse mooie opdrachten heb mogen werken. Opdrachten die variëren van toetscoördinatie bij verschillende contracten van Rijkswaterstaat tot het schrijven van EMVI-plannen voor aannemers. Na een lange zoektocht naar een functie die paste bij mijn wensen, mocht ik eind 2020 bij Rijkswaterstaat beginnen als adviseur Contract en Techniek bij ‘Team B wegen’. Hier houd ik mij bezig met de contractvoorbereiding, aanbesteding en het uitvoeren van diverse opdrachten en zorg ik ervoor dat de technische en contractuele eisen op de juiste wijze zijn vertaald. Zo heb ik samen met collega’s van Rijkswaterstaat de aanbesteding van de ‘Verhardingstechnische adviezen’ voor RWS Noord- en Midden Nederland opgesteld. Inmiddels is deze gegund en ga ik mij samen met het team bezighouden met de beheersing van dit contract. Aansluitend op deze klus moest er in de laatste weken van vorig jaar nog een aanbesteding voor extra flora en fauna onderzoeken worden opgesteld. Het samenwerken met collega’s aan zulke trajecten vind ik harstikke leuk en zijn ze bovendien erg leerzaam.’

 

Ik heb de afgelopen jaren veel geleerd waarin ik aan diverse mooie opdrachten heb mogen werken. Opdrachten die variëren van toetscoördinatie bij verschillende contracten van Rijkswaterstaat tot het schrijven van EMVI-plannen voor aannemers.

 

Naast ‘Team B’ ben ik alweer ruim 2 jaar betrokken bij ‘Team A Vaarwegen’. Binnen dit team houd ik mij bezig met de toetscoördinatie van systeemgerichte contractbeheersing. Hier vervul ik de functie als toetscoördinator en draag ik mijn steentje bij aan de systeemgerichte contractbeheersing. Het leukste aan deze functie is dat ik vanuit de opdrachtgever de ruimte krijg om een adviserende rol aan te nemen en het IPM te voorzien van adviezen.

 

Vrijheid

Dat Frouke veelzijdig is doet wel blijken uit de meerdere rollen die hij bekleedt. Maar dat is nog niet genoeg. Als je vraagt waar Frouke de meeste energie van krijgt dan is het de vrijheid die MGciviel te bieden heeft in zowel het werk als buiten het werk. ‘Als het even kan en het waait, plan ik mijn agenda vrij en sta ik op het water om een heerlijk potje te windsurfen.’

 

 

Eerder kreeg Frouke bij MGciviel de kans om er vier maanden tussenuit te gaan om een geweldige reis door Azië te maken. ‘Nu dat even niet mogelijk is, heb ik mij samen met mijn vriendin gestort op onze grootste uitdaging tot nu toe, namelijk de verbouwing van ons unieke huisje middenin de bossen! Een enorme verbouwing met als doel dat we alles zelf doen. Van het aanleggen van de vloerverwarming tot het uitgraven en opbouwen van de fundering en de muren. ‘Ik kan hier al mijn energie en creativiteit in kwijt. Als de klus er dan weer op zit genieten we nog na van het uitzicht in de achtertuin.’