06 39 588 342 | Madame Curieweg 27 8501 XC Joure info@mgciviel.nl

MGCIVIEL IS JARIG!

MGciviel bestaat 5 jaar. Het dynamische adviesbureau uit Joure begon ooit als eenmanszaak, maar is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze BV. MGciviel is gespecialiseerd in de voorbereiding, aanbesteding en beheersing van (innovatieve) contracten voor de inrichting, het beheer en de aanleg van de openbare ruimte. Met opdrachtgevers die variëren van Rijksoverheid en gemeenten tot aannemers timmert het jonge bedrijf behoorlijk aan de weg. Eigenaar en oprichter Gerben Sloothaak is trots.  Tijd voor een terugblik op de afgelopen jaren.

Gerben startte zijn carrière in loondienst bij een ingenieursbedrijf. Het ondernemerschap begon op een gegeven moment steeds meer te kriebelen.  Ik dacht vaak bij mezelf over mijn toenmalige functie: is dit nou wat ik écht wil? En: dit kan toch véél beter?’’ Voorafgaand aan een vakantie heeft Gerben de knoop doorgehakt en besloot hij voor zichzelf te beginnen.

Van ingenieursbedrijf naar eigen adviesbureau

Gerben startte als ZZP-er en werkte al snel 40 tot 60 uur per week. “Er kwamen vrij veel opdrachten binnen, waardoor ik al snel wat extra handen kon gebruiken.” MGciviel zag het levenslicht! Het adviesbureau groeide in 5 jaar tijd van een ZZP-er met ambities tot een bedrijf met 13 werknemers. “We zijn uniek in Noord-Nederland. Onze doelstelling is om alle partijen tijdens een project te laten samenwerken. Zo laten wij bijvoorbeeld ook de bouwer met de opdrachtgever meedenken over slimme oplossingen en ontwerpen. Dit leidt vaak tot interessante en verrassende inzichten. Alles kan altijd beter en daarmee leggen we de lat hoog voor onszelf. Dit zit in het dna van onze mensen. We zien nog heel veel kansen waar wij ons steentje aan bij kunnen en willen dragen.”

De toekomst

MGciviel heeft de afgelopen jaren grote klanten weten aan te trekken en mogen bedienen, zoals Rijksoverheid, gemeenten maar ook klanten in de aannemerij. Het grootste onafhankelijke adviesbureau in het noorden voor samenwerking gericht op het aanbesteden en beheersen van innovatieve infra-projecten worden. Dat is onze droom voor de toekomst!. We willen af van het ‘zij’, en toewerken naar het ‘wij’ in de traditionele infra branche. Het werk moet leuk zijn, geen gevecht tegen elkaar. ”Samenwerken aan infra!”

Lees ook: MGciviel zoekt grenzen in infrasector op in Ondernemend Friesland