06 39 588 342 | Madame Curieweg 27 8501 XC Joure info@mgciviel.nl

Nieuwe collega, Auke Grijpma

Hoe kunnen we de schades op de rijkswegen van Rijkswaterstaat nu efficiënter afhandelen? Die vraag, daar werd Auke enthousiast van. Hij zoekt het daarom tot in de puntjes uit. Allemaal om uiteindelijk om zijn diploma Technische Bedrijfskunde in ontvangst te mogen nemen. Hij loopt inmiddels al vier weken rond in ons gebouw. Tijd om wat van hem te weten te komen.

Auke: “Als er schade door derden aan een weg van Rijkswaterstaat is, dan moet dat natuurlijk gerepareerd of vervangen worden. Rijkswaterstaat heeft afspraken met een aannemer die dat voor hun doet. Maar die reparatie of vervanging gebeurt niet zomaar. Daar komen heel veel administratieve werkzaamheden bij kijken. Dat laatste moet volgens mij efficiënter kunnen. Ik zoek natuurlijk naar een oplossing die aansluit bij de wensen van MGciviel als bij Rijkswaterstaat. Daarvoor ga ik binnenkort input halen bij onze stakeholders. In juni is het onderzoek klaar en hoop ik af te studeren. Maar dat is natuurlijk niet mijn enige doel: hoe mooi zou het zijn als MGciviel er ook daadwerkelijk wat aan heeft. Zij hebben hier uiteindelijk ook veel tijd in gestoken.”

Afstuderen bij MGciviel

“Ik heb bij MGciviel gesolliciteerd voor mijn afstudeerstage omdat het een kleine organisatie is. De persoonlijke sfeer in een kleine organisatie vind ik hartstikke mooi. En de werkzaamheden spreken mij natuurlijk aan. Nu ik hier zit merk ik dat de werksfeer erg goed is, iedereen is ontzettend behulpzaam. Tijdens mijn afstudeerstage focus ik mij voornamelijk op het schrijven van mijn scriptie. Mede omdat het onderzoek voor MGciviel ook ontzettend belangrijk is. Het efficiënter afhandelen van schades kan namelijk veel tijdwinst opleveren. Ik ga ook meekijken bij andere werkzaamheden, zodat ik hier wat van kan opsteken.”

Voetballen in Menaldum

“Naast mijn studie en stage ben ik veel op het voetbalveld te vinden. Ik speel nog altijd bij vv Foarut in Menaldum. Het kleine dorpje waar ik opgegroeid ben. Verder vlieg ik er graag tussenuit. Ik mag graag wat van de wereld zien. Ik had een halfjaar tussen mijn minor en mijn stage. Dus de vraag was: ga ik werken of ga ik erop uit? Die vraag was niet moeilijk te beantwoorden. Samen met een vriend ging ik het avontuur aan en bonden onze backpack om. We vlogen we naar Azië. Eerst hebben we in 8 weken tijd alle grote eilanden van Indonesië bezocht. Daarna zijn we doorgevlogen naar Thailand en Maleisië. Indonesië vond ik verreweg het mooist.